• Flexwerken na de WWZ

    Focus op de kansen

    6 oktober 2015, Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht

Flexwerken na de WWZ

Focus op de kansen

6 oktober 2015, Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht

13.45    Workshopronde 1
   

 

1.1 Praktische handvatten om als HR in de lead te zijn bij externe inhuur

   

Bij steeds meer organisaties komt het eigenaarschap van het inhuurproces te liggen waar het hoort, namelijk bij HR. Deze workshop geeft inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen. 
•    Hoe volwassen is mijn organisatie?
•    Hoe neemt u als HR de lead?
•    Hoe krijgt u meer grip op inhuur?
•    De belangrijkste ontwikkelingen rondom inzet van zzp-ers
•    Valkuilen en tips

In zijn workshop neemt Rob de Laat u, aan de hand van het boek, mee door het landschap en worden verschillende stellingen behandeld. Actieve deelname wordt verwacht.

 

Rob de Laat, Staffing Management Services BV

 

   

1.2 Verdiepingssessie: De gevolgen van de WWZ voor de 'flexibele schil'

   

Uw organisatie maakt gebruik van een flexibele schil; u werkt met uitzendkrachten, payrollers, zzp’ers etc. Welke gevolgen heeft de WWZ ten aanzien van deze medewerkers? Kan een medewerker vanuit de flexibele schil bijvoorbeeld op enig moment aanspraak maken op een dienstverband bij uw organisatie? Moet u, bij een reorganisatie, eerst afscheid nemen van de flexibele schil? Tijdens de workshop krijgt u aan de hand van praktijkvoorbeelden en actuele jurisprudentie meer inzicht in de nieuwe wet- en regelgeving.

 

Jacobien Frederix-Gianotten, Capra Advocaten

 

     
14.45   Pauze
   
15.00   Workshopronde 2
   

 

2.1 De ultieme flexorganisatie

   

Het Nederlandse bedrijfsleven staat voor een belangrijke verandering. Een sterk adaptief vermogen van organisaties en HR professionals is cruciaal om te kunnen overleven. Zij moeten flexibeler en wendbaarder worden en de juiste inzet van mensen is daarbij een belangrijk facet. Veel organisaties zien nog onvoldoende het belang in van sourcing van professionals als strategisch asset, juist nu de grens tussen vast en flexibel personeel vervaagt en steeds meer professionals en specialisten freelancer worden. Deze sessie biedt u als HR professional praktische handvatten over hoe u in de toekomst toegang tot de beste professionals kan behouden en sourcing op een strategische, organisatiebrede manier slimmer kan inzetten en om zo toe te bewegen naar de ultieme flexorganisatie.

 

Niels Huismans, consultant FastFlex

 

   

2.2 Corporate Recruitment: Werven voor de toekomst

   

Naarmate de wereld meer, en steeds sneller, in beweging is, wordt het voor organisaties moeilijker om daarop in te springen en de ontwikkelingen bij te houden. De tijd om zich aan te passen wordt steeds korter. Er wordt van organisaties een hoge mate van flexibiliteit verlangd, maar niet elke organisatie kan hieraan op korte termijn voldoen. Ook voor Alliander betekenen deze ontwikkelingen dat er moet worden gewerkt aan een flexibel inzetbaar personeelsbestand wat tevens over andere competenties beschikt. De ontwikkeling dat “vast en flex” naar elkaar toe beweegt maakt dat organisaties zich moeten afvragen of HRM afdelingen hier op voorbereid zijn. Bij Alliander hebben we hier een methode voor gevonden om hier invulling aan te geven. Leer tijdens deze sessie alles over deze methode, de implementatie en de eerste resultaten. 

 

Roeland van Laer, Manager Loopbaancentrum Alliander

 

    2.3 Flexkrachten, meer dan de prijs alleen
   

Flexibele arbeid groeit. Niet alleen het aantal flexkrachten, maar ook de diversiteit aan flexvormen: uitzenden, payroll, zzp, contracting, msp, de tijdelijke kracht, enz. Om gemotiveerd en gedreven personeel te houden is het voor werkgevers en intermediairs van belang een band op te bouwen met de flexkrachten. In deze workshop licht ik toe hoe wij met intermediairs investeren in duurzame inzetbaarheid bij die verscheidenheid aan flexvormen. Ik geef u een nieuwe visie mee over het omgaan met flexkrachten.

 

Piet Meij, hoofd sociaal economische zaken NBBU &initiator project 'Duurzame inzetbaarheid'

     

Prijsinformatie

Het is niet meer mogelijk in te schrijven voor dit evenement. Klik op de link hieronder voor een overzicht alle komende evenementen.

Evenementen

Onderdeel van