• Nieuwe Wet- en Regelgeving 2017

  Up to date voor 2017

  29 november 2016, Jaarbeurs Utrecht

Nieuwe Wet- en Regelgeving 2017

Up to date voor 2017

29 november 2016, Jaarbeurs Utrecht

Het programma kan op basis van actualiteiten en de wijzigingen in het Belastingplan na Prinsjesdag nog aangepast worden. Wij zorgen ervoor dat je de meest actuele en relevante informatie krijgt op dinsdag 29 november. Begin- en eindtijd blijft gelijk. 

         
9.00       Ontvangst deelnemers, koffie
         

9.30

     

Welkom – Op naar 2017

Toch weer geplande nieuwe wet- en regelgeving, diverse gewijzigde wetten, de Brexit, pensioenen en de komende verkiezingen in (uiterlijk) maart 2017 zorgen voor belangrijke agendapunten vandaag! Wat betekenen de belangrijkste maatregelen uit de Miljoenennota en het Belastingplan 2017 voor jou en wat staat je volgend jaar te wachten? Mans Kuipers neemt je kort mee langs deze punten en zorgt ervoor dat je de rest van de dag op het puntje van je stoel zit!

 

Mans Kuipers, zelfstandig gevestigd adviseur arbeidsvoorwaarden en voormalig partner EY

         

10.00

     

De belangrijkste punten uit het Belastingplan 2017   
Op Prinsjesdag is naast de Miljoenennota ook het Belastingplan voor 2017 gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Welke “belastingmaatregelen” zijn specifiek voor de salarisadministratie en het arbeidsvoorwaardenbeleid vanuit fiscaal perspectief relevant? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

 

Stan Rethans, Voorzitter Kennisgroep CAO Ministerie van Financiën en Belastingdienst 

         

10.30

     

Wees arbeidsrecht proof! 
De werkgever is sinds 1 mei 2016, en zeker na 1 mei 2017 medeverantwoordelijk en aansprakelijk voor het fenomeen schijnzelfstandigheid. Maar, waar gaat het heen met de wet DBA?  Daarnaast behoeft de WWZ meer aandacht: op welke manier gaat het kabinet de scherpe kantjes van de WWZ halen? We brengen je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op arbeidsrechtelijk gebied. 

 • DBA
 • Transitievergoeding
 • Ontslagvergunningen
 • Wet Werk en Zekerheid
 • Wet flexibel werken
 • Loondoorbetaling bij ziekte

Steven Jellinghaus, Advocaat bij De Voort Advocaten | Mediators, gespecialiseerd in o.a. arbeidsrecht

         
11.20       Koffie pauze met lekkers
         

11.40

     

Pensioen... We gaan naar een fundamentele wijziging     
Wet pensioencommunicatie, waardeoverdracht, het algemene pensioenfonds, kortingen bij pensioenfondsen, de invloed van de Brexit: allemaal onderwerpen die dit uur worden behandeld! Ook moet de directeur groot aandeelhouder in 2017 belangrijk keuzes maken op het gebied van pensioen in eigen beheer. Wat zijn de kansen en de actie- en aandachtspunten? Op de NWR krijg je de laatste stand van zaken en alle ins en outs van pensioenexpert Hans Kennis te horen. 

 • Pensioencommunicatie
 • Waardeoverdracht
 • Het algemene pensioenfonds
 • Kortingen bij pensioenfondsen
 • Pensioen in eigen beheer

Hans Kennis, consultant en partner Montae Pensioen

         
12.40       Lunch
         

13.30

     

Een visie op de arbeidsmarkt: waar gaat het heen in 2017?
Als macro-econoom is Mathijs Bouman goed op de hoogte van de politieke, financiële en economische ontwikkelingen die ons land aangaan. Waar gaat het heen in 2017? Welke invloed hebben de Miljoenennota en de Brexit op de arbeidsmarkt? En wat kunnen we verwachten van de aankomende 2e kamer verkiezingen? Hij vertelt je graag wat deze ontwikkelingen betekenen voor jouw werkgebied en dagelijkse praktijken.

 

Mathijs Bouman, marco-econoom en journalist 

         

14.10

     

Optimaal benutten van loonkostensubsidies
Op grond van de Wet tegemoetkoming loondomein krijg je vanaf 2017 te maken met het "lage inkomens voordeel". Een subsidie om mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Vanaf 2018 worden de huidige premiekortingen vervangen door “loonkostenvoordeel”. Hoe zorg je dat je hierop bent voorbereid? Daarnaast zorgen we dat je up to date bent over de WAS en schenken we aandacht aan het gedoe  rondom heffingskortingen en de wijzigingen van tabellen, waardoor je als salarisadministrateur veel moet uitleggen over de loonstrook. Wat kan jij hieraan doen?

 • Loonkostenvoordeel
 • WAS in de praktijk
 • Wet Minimumloon
 • Heffingskortingen

Marco Hennekam, kennismanager Wet- en Regelgeving ADP Nederland

         
14.50       Middagpauze 
         

15.15

     

Vervoer 2016/2017 en verder!

In Autobrief II schetst het kabinet hoe zij van 2017 tot 2020 de autobelastingen beter wil laten aansluiten bij deze tijd. Maar ook de toekomstige ontwikkelingen op de automarkt. Hierdoor worden de autobelastingen robuuster, eenvoudiger en draag het efficiënter bij aan klimaat en milieu.  Maar hoe? Wat verandert er rondom de fiscale bijtelling voor een auto van de zaak in 2017? Waar moeten we op letten m.b.t. rekening rijden? Wat zijn de voor- en nadelen van private lease? Alle zaken rondom de vervoersperikelen 2016/2017 en verder komen hier aan bod. 

 

Heleen Elbert, fiscaal jurist en promovenda autobelasting

         
15.50      

Sprekerspanel: belangrijke jurisprudentie en dé highlights van 2016!
Elke spreker van vandaag heeft en minste 1 bijzonder aandachtspunt om mee te geven. De meest opvallende en baanbrekende uitspraken van het afgelopen jaar worden hier voor jou op een rijtje gezet.

 

De sprekers van vandaag o.l.v. Mans Kuipers

         

16.20

     

Up to date 2017 in!

Mans Kuipers geeft een samenvatting van de dag en behandelt hier de laatste belangrijke vragen. 

 

Mans Kuipers, zelfstandig gevestigd adviseur arbeidsvoorwaarden en voormalig partner EY

         
16.30       Borrel en meet & greet met de sprekers
         

 

Prijsinformatie

Het is niet meer mogelijk in te schrijven voor dit evenement. Klik op de link hieronder voor een overzicht alle komende evenementen.

Evenementen

Webinar

Wil je ook het lunch-webinar met Mans Kuipers terugkijken? 
Mans vertelde je alles over het congres en hij lichte een tipje van de sluier over enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens het congres. 
Webinar terugkijken >>

Ook interessant voor jou

Tweet mee!

Onderdeel van