• HR Strategisch Jaarcongres

    11 april 2017, Jaarbeurs Utrecht

HR Strategisch Jaarcongres

11 april 2017, Jaarbeurs Utrecht

 

Onze partners

 

   

bellicon nodigt jou van harte uit om plezier te komen maken! Maar ook te relaxen en nieuwe energie op te doen tijdens een potje bouncen op onze Workspace trampoline stand.

 

De bellicon® is oorspronkelijk ontworpen voor revalidatie, maar bouncen op een trampoline is in feite ideaal voor iedereen die aan een goede gezondheid en conditie wil werken. De bellicon® onderscheidt zich van andere minitrampolines door zijn soepele springmat en speciale elastiekringen. 

Al bij een gematigde training activeer je op een veilige manier al je 656 spieren, je celstofwisseling, je hart, zuurstof opname, evenwicht, bekkenbodemspieren, bloedsomloop en lymfestelsel. De voortdurend wisselende zwaartekrachtbelasting veroorzaakt bijzonder positieve reacties op zowel lichaam als geest.

Het kan ook bijdragen aan overgewicht, rug - en knieklachten, stress, spataderen, incontinentie en osteoporose effectief helpen bestrijden.

 

bellicon® Workspace  “Zitten is het nieuwe roken” is wat we steeds vaker horen. Gemiddeld zitten we 8 - 11 uur per dag. Regelmatig gebruik van de bellicon® op het werk zorgt voor een betere vitaliteit, focus en ontspanning.

Meer informatie 

       
   

Effectory werk iedere dag aan het mooier maken van de werkende wereld. Dit doen we met slimme, innovatieve feedbackinstrumenten. We verzamelen feedback op ieder gewenst moment gedurende de hele employee journey in organisaties. Zodat organisaties de feedback en ideeën van hun eigen medewerkers optimaal kunnen benutten.

 

Op www.effectory.nl vind je al onze feedbackinstrumenten en op www.beste-werkgevers.nl vind je informatie over ons gedachtegoed over goed werkgeverschap.

       
   

Great Place to Work is een internationaal onderzoek- en adviesbureau op het gebied van goed werkgeverschap. Hun sociale missie is “Bouwen aan een betere wereld door organisaties te helpen in hun ontwikkeling naar een Best Workplace”. Het bureau doet medewerkersonderzoek naar de mate van vertrouwen, trots en plezier en evalueren het (HR)beleid en organisatiecultuur. Een Great Place to Work-traject biedt organisaties een duurzame ontwikkeltool om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel op basis van medewerkersinput en om de kwaliteit én effectiviteit van HR-beleid te verbeteren. Daarnaast publiceert het bureau jaarlijks de lijst van Best Workplaces, de enige werkgeverslijst waarbij zowel het medewerkersperspectief als het managementperspectief wordt meegenomen en strikte criteria gelden.  

 

Op www.greatplacetowork.nl vind je alle informatie over het gedachtegoed van Great Place to Work en op www.bestworkplaces.nl (vanaf 22 maart) alle informatie over de Best Workplaces 2017. 

       
   

Mind at Work is specialist op het gebied van arbeid, scholing en gezondheid. Met de juiste training, deskundige en persoonlijke begeleiding helpen wij jou en/of je werknemer (weer) duurzaam aan het werk of op de werkplek. Door onze jarenlange ervaring in de begeleiding van jongeren en volwassenen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt zijn wij thuis in en op de inclusieve arbeidsmarkt. www.mindatwork.org

       
    www.mobilexpense.net
       
   

De Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) ondersteunt Professional Organizers in het professionaliseren van hun werkzaamheden en het verbreden van hun kennis en ervaring.

Deze professionalisering bereiken we door: het organiseren van dé driedaagse basistraining, het organiseren van themadagen voor (niet)leden, het opzetten van een registratiesysteem, het stimuleren van initiatieven die de zichtbaarheid én de professionaliteit van Professional Organizers bevorderen. Kwaliteit, deskundigheid, integriteit en samenwerking staan centraal bij de NBPO. De NBPO heeft ca. 200 leden en bestaat dit jaar 20 jaar! Professional Organizers zijn werkzaam op diverse werkterreinen. Wij dragen bij aan verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid van mensen. Kijk voor meer informatie www.nbpo.nl

       
   

Bij NGA Human Resources is het onze missie om HR-afdelingen te ondersteunen. Wij helpen organisaties met hun personeelsadministratie, salarisverwerking (payroll), compliance en het stroomlijnen van de HR-processen in de organisaties.
Bij NGA HR ontwerpen, implementeren, onderhouden en exploiteren we HR-oplossingen voor onze klanten door middel van HR-technologie, HR-outsourcing en HR-consulting, inclusief alle gewenste diensten. www.ngahr.nl

       
   

Primoforum is hét instrument om groepen, in een classroom setting, te begeleiden bij werkconferenties. Zoals bijvoorbeeld brainstorming, training, co-creatie, evaluatie, inspraak- & consultatierondes, multi-stakeholdersessies en test/panelsessies. 

Primoforum zet je in als je kennis of denkkracht uit een groep wilt halen, consensus wilt bereiken, een koers uit wilt zetten. Snel, gestructureerd en met een actieve rol voor echt iedereen. Het is een online applicatie, dus je hoeft er niets voor te installeren. Je eigen account is voldoende!

       
   

Talentsoft zet de medewerkers centraal in uw HR processen met een flexibele cloud talent management oplossing. Talentsoft maakt van banen carrières. www.talentsoft.nl

       
       

Parter worden?

Voor dit event zijn diverse mogelijkheden om deel te nemen als partner. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Nynke Vlaskamp via nynkevlaskamp@vakmedianet.nl. 

Download hier de brochure voor meer informatie.

Prijsinformatie

Het is niet meer mogelijk in te schrijven voor dit evenement. Klik op de link hieronder voor een overzicht alle komende evenementen.

Evenementen

 

Quotes deelnemers 2016

'Presentaties inspirerend, zet tot denken’ (Harriette Bakker, Randstad Groep Nederland)

‘Presentaties, waren professioneel en hadden toegevoegde waarde’ (Jose van Knijff, Amway Supply Chain Services)

‘Goed om veel HR-professionals te ontmoeten en om daar de discussie mee aan te gaan’

‘Alle onderdelen waren erg interessant. Helpt om alert te zijn op hoe we het zelf doen en wat we voor de toekomst te doen hebben als afdeling.’

Ook interessant voor jou

Delen op Social Media

Onderdeel van