• HR Strategisch Jaarcongres

    11 april 2017, Jaarbeurs Utrecht

HR Strategisch Jaarcongres

11 april 2017, Jaarbeurs Utrecht

 

NIEUW! INTERACTIEVE INTERMEZZO’S
Onder begeleiding van Glenn van der Burg

Elke topic wordt geïntroduceerd op TED-talk achtige wijze door een kort maar krachtige presentatie, waarin de spreker zijn of haar visie op het HR thema geeft. Om verdieping te garanderen en theorie te koppelen aan de praktijk, wordt elke keynote opgevolgd door een interactief intermezzo. 

 

Samen met je tafelgenoten ga je aan de hand van een case, stelling of dilemma verdiepend aan de slag. “Wat betekent dit voor mijn organisatie? Welke rol kan ik hierin spelen? En wat kan ik morgen anders doen?” Zijn vragen die centraal staan tijdens de intermezzo’s. We sluiten elk blok af met het ophalen van de input, zodat de spreker een op maat gemaakte uitsmijter kan geven met de laatste inspirerende inzichten en praktische tips. 

 

  09.00     Inloop
         
  10.00     Welkom en opening
     

Glenn van der Burg, dagvoorzitter, presentator, auteur en facilitator

 

Zie dit congres als een eenmalige organisatie. Een organisatie waarin iedereen met elkaar gaat samenwerken om te leren, te inspireren, te ontmoeten, te verwonderen en te lachen. Vanuit welke principes hebben wij deze dag ontworpen? En hoe kan jij tijdens het HR Strategisch Jaarcongres zowel leerling, als meester zijn?

         
  10.10     BLOK 1: DE TOEKOMST VAN WERK 
     

Relevante trends en het toekomstige speelveld van HR 

Guido van de Wiel, trendwatcher, schrijver en ghostwriter van managementboeken 

 

Welke ontwikkelingen in organisaties zijn momenteel gaande? En welke ontwikkelingen dienen zich in de nabije toekomst aan? In deze inleidende en interactieve keynote zet trendwatcher of the Year Guido van de Wiel eerst een aantal trends op een rij waar organisaties mee te maken krijgen. Vervolgens laat hij zien hoe HR in deze veranderende context de “professionele ruimte” kan versterken.

       

 

  10.50     BLOK 2: LEARNING & DEVELOPMENT 
 

   

Technologie biedt kansen voor een learner ecosystem

Jim van Hulst, global learning technology lead bij EY

 

We bevinden ons in de 4e industriële revolutie. Dit heeft invloed op alles wat we doen, dus ook op onze manier van leren. In deze keynote gaat Jim in op de competenties die de moderne organisatie vraagt en hoe je die kunt benutten en in je opleidingsprogramma opneemt. Hij laat zien hoe mobiliteit en technologie het leren in organisaties, recruitment en compensation en benefits beïnvloedt. Laat je inspireren over een effectief ‘learner ecosystem’ voor de medewerker van de toekomst.

         
  11.45     Break + snacks
         
  12.15     BLOK 3: DUURZAME INZETBAARHEID 
     

Op weg naar duurzaam inzetbare mensen en wendbare organisaties

Cristel van de Ven, beleids- & organisatiewetenschapper, adviseur en partner bij Factor Vijf

 

De factoren die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid kennen de meeste HR professionals al lang. Het is geen ‘rocket science’. Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. In slechts 20% van de Nederlandse ondernemingen heerst er momenteel een ontwikkelklimaat en maatwerkafspraken, worden in slechts een kwart van de organisaties gemaakt. Welke rol kunnen HR professionals spelen om te komen van droom tot daad, in geval van duurzame inzetbaarheid? Cristel van de Ven geeft inzichten uit zowel wetenschap als praktijk, en concrete tips om een ontwikkelvirus te creëren binnen organisaties en om directie te overtuigen van het belang van duurzame inzetbaarheid. 

         
 

13.15

   

Lunch
 

Meld je nu aan voor onze vijf exclusieve lunchsessies
Wij bieden je de mogelijkheid om tijdens de lunch in gesprek te gaan met elkaar en onze partners over een onderwerp van jouw keuze. Hoe zet je bijvoorbeeld de feedback van medewerkers in om als organisatie vooruit te gaan? Of welke processen rondom zakelijke declaraties kunnen efficiënter? Bekijk uit welke lunchsessies je kunt kiezen

         
  14.15     BLOK 4: STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING
     

De onvoorspelbaarheid van strategische personeelsplanning 

Gert-Jan Duis, historicus, columnist en HR manager bij ingram Micro

 

In strategische personeelsplanning schuilt een paradox. Het onderliggende gedachtegoed lijkt ervan uit te gaan dat we de toekomst kunnen voorspellen, dat deze maakbaar is. Terwijl we met z’n allen weten dat de samenleving en arbeidsmarkt steeds onvoorspelbaarder wordt. Als het gaat om strategische personeelsplanning, dan heeft Gert-Jan grootse plannen. Maar dan is daar de weerbarstige praktijk. Hoe gaat hij er in de praktijk mee om een personeelsplanning voor de lange termijn te maken, terwijl de onderliggende bedrijfsstrategie regelmatig wijzigt? Op een prikkelende, scherpe, maar ook humoristische manier zet Gert-Jan zijn stelling op het gebied van strategische personeelsplanning uiteen.

         
  15.15     Break + snacks
         
  15.45     BLOK 5: AGILE ORGANISEREN
     

De cruciale HR bijdrage aan het lerend vermogen van organisaties

Rini van Solingen, Deeltijdhoogleraar, TU Delft en CTO, Prowareness

 

Wendbaar organiseren, Agile en Scrum zijn termen die binnen beginnen te dringen in de HR wereld. Management modewoorden of noodzakelijke nieuwe organisatievormen? Bij bedrijven als Spotify en Google, maar ook bij banken zoals ING hebben ze het er niet alleen over, daar doen zij het al. HR kan een kritische en succesvolle rol spelen in het vergroten van de agility in organisaties. Echter daar hoort dan wel een richtinggevende en leidende rol bij. Rini van Solingen zal in zijn gebruikelijke energieke en humorvolle wijze van presenteren hier dieper op in gaan. Naast een overzicht hoe de HR discipline kan helpen om Agile succesvol op te pakken in organisaties zal hij dieper in gaan op de 7 grootste valkuilen die vanuit het HR vak op de loer liggen.

         
  16.45     Afsluiting: Zeven Megatrends. Over leven en ondernemen in de nieuwe werkelijkheid
     

Hans van der Heijden, Adviseur Total Reward bij Deloitte Human Capital

 

Hans introduceert interactief de opvolger van zijn bestseller uit 2006, ‘De WERKelijkheid van morgen’. Geen indutter aan het einde van een mooi congres, maar met humor én een lichte ondertoon van belang. Het zal smaken naar meer, namelijk naar het boek. En laat je dat nou ook meekrijgen… 

         
  17.00     Borrel


Prijsinformatie

Het is niet meer mogelijk in te schrijven voor dit evenement. Klik op de link hieronder voor een overzicht alle komende evenementen.

Evenementen

 

Quotes deelnemers 2016

'Presentaties inspirerend, zet tot denken’ (Harriette Bakker, Randstad Groep Nederland)

‘Presentaties, waren professioneel en hadden toegevoegde waarde’ (Jose van Knijff, Amway Supply Chain Services)

‘Goed om veel HR-professionals te ontmoeten en om daar de discussie mee aan te gaan’

‘Alle onderdelen waren erg interessant. Helpt om alert te zijn op hoe we het zelf doen en wat we voor de toekomst te doen hebben als afdeling.’

Ook interessant voor jou

Delen op Social Media

Onderdeel van