• HR Strategisch Jaarcongres

    11 april 2017, Jaarbeurs Utrecht

HR Strategisch Jaarcongres

11 april 2017, Jaarbeurs Utrecht

 

           

Glenn van der Burg (Dagvoorzitter)

   

     

Mensgericht organiseren leidt tot betere prestaties en gelukkigere mensen. Glenn werkt daar elke dag vol vuur aan als facilitator van groepen die samen een vliegende start willen maken om hun organisatie mensgericht te maken. Elke maandag om 4 uur presenteert hij het radioprogramma  People Power over de kracht van mensen in organisaties. In 2012 is zijn eerste boek 'Boven het maaiveld over het ‘waarom’ van leiderschap' uitgekomen en in 2015 verscheen zijn tweede boek, 'Management Mythes', over de vraag: Werkt de organisatie nog?

             
           

Gert-Jan Duis

   

     

Gert-Jan is als historicus bij toeval in het personeelsvak beland, waar hij begon als intercedent. Na deze eerste stap in dit vak, ging hij aan de slag als HR manager – later als HR directeur - bij Ingram Micro (een groot wereldwijde IT leverancier) en studeerde hij P&O tegelijkertijd. Gert-Jan Duis is winnaar van de Innovatieprijs 2010 voor vernieuwend personeelsbeleid omdat hij, in het kader van de duurzame inzetbaarheid van jonge vaders, 2 weken vaderschapsverlof invoerde bij zijn Amerikaanse werkgever. Naast het HR vak is Gert-Jan druk met het schrijven en presenteren van columns o.a. voor P&O Actueel, Intermediair en Flexmarkt. Verder is Gert-Jan fanatiek Vitesse aanhanger die houdt van lekkere funk en oude disco.

             
           

Guido van de Wiel

   

     

Drs Guido van de Wiel is schrijver en ghostwriter van managementboeken, verbonden aan onder meer Verdraaide Organisaties, HRlab/ HRcommunity en De Veranderbrigade. Hij is executive coach bij de business schools Rotterdam School of Management en TIAS school for business and society. Van de Wiel schreef onder andere (mee aan) de boeken Teams van de toekomst, Cirkel van verandering, Organiseren met toekomst, 8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst, Innoveerkracht en Pionieren naar nieuw organiseren. Bovendien schreef hij het nawoord van het boek Organiseren en HR in 2025. Eind 2015 is hij verkozen tot Trendwatcher of the Year 15-16. www.wheelproductions.nl
Luister de podcast met Glenn van der Burg over de waarde van een organisatie

             
           

Cristel van de Ven

   

     

Cristel onderzoekt, adviseert, schrijft, spreekt en doceert over thema’s als sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, diversiteit en leiderschap. Ook zit ze regelmatig besprekingen voor tussen sociale partners, of andere partijen met uiteenlopende belangen. In co-creatie puzzelen op oplossingen die alle partijen dienen, is haar kracht. Cristel is partner bij Factor Vijf en heeft hiervoor onder anderen gewerkt bij Randstad en TNO.
Luister nu de podcast met Glenn van der Burg over de dialoog over duurzame inzetbaarheid

             
           

Jim van Hulst

   

     

Jim heeft bij diverse Fortune 500-bedrijven gewerkt, maar ook in het hoger onderwijs en bij de overheid. Zijn expertise ligt in het ontwikkelen van mens en organisatie waar hij zoekt naar mogelijkheden om individuele prestaties te koppelen aan organisatorische resultaten. Hij heeft veel ervaring met het inzetten van leertechnologie, zoals eLearning en Virtual Classrooms's. Jim heeft leertechnologie in Sheffield (UK) gestudeerd, opleidingskunde in Nijmegen en is tevens internationaal trainer. Zijn vrije tijd vult hij met hardlopen, drummen, karate, schrijven en lezen.

             
           

Rini van Solingen

         

Rini (prof.dr.ir.) is CTO bij Prowareness en deeltijdhoogleraar aan de Technische Universiteit Delft. Aan de TU Delft leidt hij het onderwijs en onderzoek rond wereldwijd gedistribueerde softwareteams. Bij Prowareness helpt hij klantorganisaties om, snel en wendbaar, werkende en waardevolle software op te leveren. Het leiden van grootschalige transformaties naar verregaande responsiveness, en het inrichten van grootschalig Agile werken met tientallen tot honderden teams is zijn expertise. Op dat gebied traint en adviseert hij dan ook (management)teams en directies. In 2010 verscheen van Rini’s hand de bestseller De kracht van Scrum (samen met Eelco Rustenburg), waarin hij in romanvorm het wat en hoe van Scrum uitlegt. In 2014 schreef hij Scrum voor managers (samen met Rob van Lanen), om managers te helpen sturen in een Agile organisatie. Zijn laatste boek ‘De Bijenherder’, gaat over het leidinggeven aan zelfsturende (responsive) teams, en is inmiddels al in derde druk.
Luister de podcast met Glenn van der Burg over het conflict tussen beoordelen en belonen bij agile werken

             
            Hans van der Heijden
         

Hans werkt bij Deloitte Human Capital en helpt organisaties in het maken van goede keuzen in HRM en belonen. De helft van zijn loopbaan ligt in de consultancy, de andere helft bij de Rabobank. Hans was o.a. Hoofd Management Development en Hoofd Arbeidsvoorwaarden. In die laatste functie was hij betrokken bij zeven cao’s, aanpassing van de pensioenregeling en radicaal herontwerp van performance management. Hans schreef tientallen artikelen en vier boeken. Zijn nieuwste boek Zeven Megatrends beschrijft hoe ons leven en ondernemen verandert in de nieuwe werkelijkheid. 
Lees ook de blog van Hans van der Heijden over Zeven Megatrends


Prijsinformatie

Het is niet meer mogelijk in te schrijven voor dit evenement. Klik op de link hieronder voor een overzicht alle komende evenementen.

Evenementen

 

Quotes deelnemers 2016

'Presentaties inspirerend, zet tot denken’ (Harriette Bakker, Randstad Groep Nederland)

‘Presentaties, waren professioneel en hadden toegevoegde waarde’ (Jose van Knijff, Amway Supply Chain Services)

‘Goed om veel HR-professionals te ontmoeten en om daar de discussie mee aan te gaan’

‘Alle onderdelen waren erg interessant. Helpt om alert te zijn op hoe we het zelf doen en wat we voor de toekomst te doen hebben als afdeling.’

Ook interessant voor jou

Delen op Social Media

Onderdeel van